Gower

June 25th, 20095:41 am @


Gower

Fakta om Gower

The Gower Peninsula (walesiska : Penrhyn Gwyr) är en halvö i södra Wales, på norra sidan av Bristolkanalen i den sydvästra delen av grevskapet Glamorgan. I vardagligt tal “Gower”, detta var det första området i Storbritannien att bli utsedd som ett område av utomordentlig naturlig skönhet 1956. Gower är en del av City and County of Swansea.

Beläget i sydvästra Wales, ca 70 kvadrat miles (180 2km) i området är Gower känd för sin kust som är populär bland flanörer och äventyrare. Gower har många grottor, bland Paviland Cave och Minchin Hole Cave. Halvön avgränsas av Loughor mynning i norr och Swansea Bay i öster. Den högsta punkten på Gower halvön är The Beacon på Rhossili vid 193m/633 ft utsikt Rhossili Bay.

Karta över Gower

Gower består huvudsakligen av jordbruksmark och allmänningar. Befolkningen bor huvudsakligen i byar och små samhällen, men pendeltågsutveckling har gjort ett antal samhällen i östra Gower del av Swansea storstadsområden. Den södra kusten av halvön består av en serie små steniga och sandiga vikar som Langland och Three Cliffs , och några större stränder som Port Eynon , Rhossili och Oxwich Bay.

Bilder från Gower

Hitta billigt boende i Swansea (närmsta stad) via Hotelscombined: 

Swansea Hotels