Wales fakta

July 11th, 20096:02 am @


Wales fakta

Wales för turister

Wales är landet med några av de mest fantastiska naturscenerier i Europa. Många turister åker på semester till Wales och bor där på Bed & Breakfast, hotell, stuga eller campar för att nå sina resmål. Wales skiljer sig mycket som resmål från resten av Storbritannien men är ändå lätt att åka till som turist då det bara ligger ca 3 timmar från Heathrow flygplats.

Det är ett land med över fyra hundra slott, många känns lika förtrollade som de i Harry Potter filmerna.

Så om du som turist söker en lugn semester med mycket känsla är Wales är definitivt rätt resmål. Det finns inget mer avkopplande än att upptäcka alla resmål som finns i Wales och dess vackra natur på egen hand.

Wales är känt för sin rika historia, trevliga folk, kultur och natur. Det är en vacker plats med hisnande vyer och är här finns fantastiska resmål i form av tre nationalparker och fem område av utomordentlig naturlig skönhet (Area of Outstanding Natural Beauty på engelska).

Det finns flera sätt att njuta av din semester i det gröna landskapet, antingen med cykel, bil eller till fots. Njut av promenader längs den fridfulla landsbygden, spela golf, fiska eller att bara insupa de fantastiska vyerna som kustlinjen erbjuder. Wales har utan tvekan några av de bästa stränderna i Europa!

Wales has a great deal to offer you as a tourist. Areas of outstanding beauty, fantastic scenery and very friendly people are some of the characteristics of Wales. It is easy to find cheap flights to Wales and finding accommodation is never a problem.


Cardiff är huvudstaden och där bor ca 350 000 invånare, där finns allt man behöver som turist i form av shopping, historia, resturanger, pubar, etc.

Wales i siffror

Landets yta: 20 779 kvadratkilometer
Antal invånare: 3 miljoner
Befolkningstäthet: 140 invånare / kvadratkilometer
Ca 1 750 000 invånare i USA hävdar att dom har sitt ursprung från Wales

Bilder från Wales

Nationalparker i Wales

För dig som älskar spektakulära kustlinjer skall du besöka Pembrokeshire nationalpark. Här finner du en enastående kustline, kristallklarat blått vatten och perfekta stränder där du skapar minnen för livet. Du hittar en imponerande blandning av kust, land och stad alla i samma resmål.

Snowdonia är mycket populär bland turister som älskar naturen. Nära den vackra kusten kan du prova på sporter som vandring, bergsklättring, ridning, paddling, segling, quad biking, och mycket mer. Det du söker kommer du att hitta. Det finns alltid något för alla som oavsett ålder på turist.

Brecon Becons är också en mycket populärt resmål för den turist som vill uppleva fantastisk natur. Området omfattar 1344 km ² och ger dig en semester-upplevelse för livet.

Semester i Wales

Wales är ett idealiskt resmål för alla familjer. Det finns saker att göra för alla, och intrycken från naturen lämnar ingen oberörd. Lägg också till att vi och Britterna har samma typ av humor och att vi förstår varandra bra genom engelskan, så har du receptet för en mycket lyckad semester i Wales.