Public Transport har sina begränsningar – Hyrbil ger frihet

July 11th, 20093:35 am @


Public Transport har sina begränsningar – Hyrbil ger frihet

Hyra bil i Wales

Hyrbil i Wales ger dig möjlighet att själv upptäcka landet utan att vara beroende av att passa tidtabeller. Public Transport i Wales är bra för att ta sig mellan städerna, men för att komma ut till den orörda naturen behövs oftast en hyrbil.

Hyra bil rätt

Innan du bokar bil så fundera genom om du behöver hyrbil under hela vistelsen, eller om du bara behöver hyrbil under några dagar där ni kör runt i landet. Om ni planerar att spendera några dagar i Cardiff eller någon annan av städerna så behöver ni förmodligen ingen hyrbil under den tiden. Men ska ni ta er runt större delen av landet så är det en stor fördel att ha en hyrbil. Vi har sökt genom ett antal car rental sidor och vi tycker att Holiday Auto ger bäst service, har bäst priser och är lättast att navigera.

 

Vänstertrafik

Hur är det då att köra vänstertrafik, för den som är van vid högertrafik? I början känns det läskigt eftersom alla hjärnceller skriker att du kör på fel sida av vägen! Men efter bara några km tycker jag att det funkar helt OK. Man vänjer sig helt enkelt. Trafiken kan vara tät, särskilt runt rusningstid, men om man kan försöka unvika rusningstiden så är det inga problem att ta sig fram med hyrbil. Tänk även på att boka din hyrbil med automatisk växellåda, då slipper du tänka på att växla med den vänsterhanden, och därmed minskar den mentala belastningen något.

Får på vägarna

Trafikstocking i Wales

Trafikstocking i Wales

När ni kör på vägarna ute i landet ska ni inte bli förvånade om det vandrar omkring får på vägarna. Det är så det går till i Wales. Situationer som på bilden till vänster är inte helt ovanlig att stöta på. Tipset är att inte stressa, utan ta det lungt när ni tar er runt i Wales med hyrbil.

Tags: